Η ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑ

Από το 1903 έως σήμερα

Συνεργασία

Αν σας ενδιαφέρει κάποιο από τα προϊόντα μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

Η ιστορία μας

Το 1903 ο Δημήτριος Παπαπολυχρονίου ιδρύει το Οινοπνευματοποιείο <<Η ΑΦΘΟΝΙΑ>> στην οδό Γερμανού, ενώ παράλληλα διατηρεί ποτοποιία στη οδό Ερμού, κρατώντας τις εγκαταστάσεις  της Γερμανού ως Αποσταγματοποιείο και εργαστήριο της ποτοποιίας.

Το 1922 η Μικρασιατική καταστροφή ξεριζώνει χιλιάδες πρόσφυγες οδηγώντας τους στην Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς έρχονται στη Ηλεία. Ανάμεσα τους και ο Παντελής Γεωργίου Μυλωνάς, ένα παιδί έξι ετών. Η ανάγκη για επιβίωση, σε ηλικία δέκα ετών τον οδηγεί σε αναζήτηση εργασίας. Ο Παπαπολυχρονίου εκτιμά το φιλότιμο αλλά και την εργατικότητά  του και του προσφέρει εργασία στην επιχείρηση παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έτσι το έτος 1926 τον βρίσκει ως μαθητευόμενο στην ποτοποιία του Δημητρίου Παπαπολυχρονίου. Εκεί θα μυηθεί στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών κάτω από την πολύτιμη πείρα και τις σπουδαίες  γνώσεις του ιδρυτή. Οι γνώσεις του ιδρυτή σε συνδυασμό με το μεράκι και την εργατικότητα του μαθητευόμενου θα απογειώσουν την επιχείρηση .Έτσι το 1931 η ποτοποιία κερδίζει το χρυσό βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το Ούζο της και το 1933 κερδίζει, επίσης, χρυσό βραβείο στην ίδια έκθεση για το κονιάκ της.

Το 1955 η κόρη του αποθανόντος πλέον Δημητρίου Παπαπολυχρονίου, Ευθαλία Δελήμπαση – Παπαπολυχρονίου μεταφέρει την  ποτοποιία στην οδό Γερμανού αναθέτοντας την λειτουργία της στον Παντελή Γεωργίου Μυλωνά. Ύστερα από δέκα χρόνια, το έτος 1965 η ποτοποιία περνά εξολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Παντελή Γ. Μυλωνά με την επωνυμία <<Ο ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ>>.  Σταδιακά οι γιοί του Παντελή Μυλωνά Κωνσταντίνος και Ιωάννης  αναλαμβάνουν ενεργό δράση αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνταγές του πατέρα τους.

Σήμερα

Η παράδοση συνεχίζεται από την τρίτη  γενιά της οικογένειας Μυλωνά. Το 2000 εισέρχεται στην επιχείρηση ο Παντελής Κ. Μυλωνάς και το 2007 ο Οινολόγος και Τεχνολόγος αλκοολούχων ποτών Παντελής Ι. Μυλωνάς. Έτσι η επιχείρηση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στηρίζοντας την παράδοση και την πείρα στις επιστημονικές γνώσεις.

Το 2009 το ιστορικό αλλά και πληγωμένο από την φθορά του χρόνου κτήριο της οδού Γερμανού κατεδαφίζεται και η έδρα της επιχείρησης μεταφέρεται στην οδό Λαμπετίου, όπου βρίσκεται το εργαστήριο, διατηρώντας παράλληλα πρατήριο στην οδό Μπότσαρη.

Τα προιόντα μας

Τα προϊόντα μας βασίζονται στις παραδοσιακές συνταγές και είναι προσαρμοσμένα  στις σύγχρονες  ανάγκες και απαιτήσεις. Ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα, την  εκλεκτή γεύση τους αλλά και τους ιδιαίτερους και αρμονικά ισορροπημένους οργανοληπτικούς χαρακτήρες τους.  Παράγουμε  το ούζο №62, το τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισοδεκατρείς διαφορετικές γεύσεις ηδύποτων μεταξύ των οποίων έχουν εξέχουσα θέση τα: Κανέλλα & ΓαρύφαλλόΜαστίχα Χίου και Ρόδι, αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy με εμπορική ονομασία Special Μυλωνά και Raisin Brandy.

Η Ποτοποιία Μυλωνά δραστηριοποιείται κυρίως στη χονδρική πώληση  ξεπερνώντας τα όρια της τοπικής αγοράς. Επίσης λαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις τοπικού αλλά και Πανελλαδικού επιπέδου

Οι στόχοι μας

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το παραδοσιακό στοιχείο, την αγνότητα των υλικών, το σεβασμό και την ευθύνη  απέναντι στον καταναλωτή – συνάνθρωπό μας, συνδυάζοντας τα με την εξέλιξη και τον επιστημονικό εξοπλισμό.

Για την Ποτοποιία Μυλωνά κάθε βήμα είναι  μία καινούρια πρόκληση, μία νέα αρχή.